Niezalogowany (Zaloguj się)

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormocnelinki
    • CommentTime17 May 2007 zmieniony

Cześć!
    Postanowiłem udostępnić mało testowaną wersję skryptu MLAdmin. MLAdmin to centrum moderacji wszystkich Twoich katalogów opartych na MocneLinki.info. Dzięki temu nie musisz się logować do wszystkich czterdziestu preselli które posiadasz a jedynie do jednego miejsca które pobiera artykuły oraz wysyła poszczególnym katalogom decyzje o zaakceptowaniu bądź odrzuceniu.

Na początku należy pamiętać, że MLAdmin jest kompatybilny tylko z bieżącą wersją MocnychLinków - czyli 0.2 - użytkownicy starszych wersji proszeni są o aktualizację.

Instalacja jest podobna do instalacji ML, należy dodatkowo nadać prawa zapisu katalogowi files gdzie przechowywane będą tymczasowe pliki xml z artykułami z Waszych preselli.

Następnie należy określić hasło i wpisać je do stałej DIR_PASS w pliku konfiguracyjnym. Takie samo hasło należy od razu wpisać do pliku mladmin.php (taka sama nazwa stałej). Plik ten należy skopiować do wszystkich preselli które chcecie moderować przez MLAdmin. Preselle należy także dodać do listy katalogów wypełniając formularz w MLAdmin. I to wszystko. Następne preselle które założycie dodajecie tak samo: najpierw kopiujecie plik mladmin.php, następnie dodajecie adres presella w MLadmin.

Warto podpiąć skrypt do crona dodając taki wpis do niego:
    00 * * * * wget -q http://www.domenazmladmin.pl/cron.php >/dev/null

Jeśli nie macie dostępu do crona lub nie chcecie z niego korzystać, należy pamiętać o przeładowaniu wszystkiego poprzez kliknięcie linku "pobierz/wyślij" - najlepiej przed rozpoczęciem i po zakończeniu moderacji (a jeśli jest dużo artykułów - także w trakcie - co kilkanaście artykułów).

Proszę pamiętać, że udostępniona wersja prawdopodobnie zawiera błędy: http://skrypt.mocnelinki.info/mladmin-unstable.zip
    • CommentAuthorCrashXT
    • CommentTime15 Oct 2007

Mam za dużo wpisów do przesłania i gdy klikam w pobierz/wyślij to pojawia się Błąd XML: syntax error w linii 1

Co mam zrobić?
  1.  
    Spróbuj ustawić większy limit pamięci w preclu gdzie masz za dużo wpisów:
    ini_set('memory_limit', '32M');
    • CommentAuthorSebciio
    • CommentTime19 Feb 2008

Witam,

Dziś zaczął mi wyskakiwać błąd przy próbie pobrania/wysłania nowych wpisów do moderacji w stylu: Błąd XML: not well-formed (invalid token) w linii 4

W czym może leżeć problem ?

Z góry dziękuje za odpowiedź, oraz pozdrawiam serdecznie.